Partizan se večeras “čupa” iz minusa: Utakmica za spas sezone u Švajcarskoj

15.08.2024. | 10:47

Fudbaleri Partizana će se večeras boriti za nastavak takmičenja u Ligi Evrope!

Partizan je izgleda dočekao svog potencijalnog spasioca i sva je prilika da će Mateuš Saldanja od 20.30 istrčati na teren u Luganu i da će tu probati da izvuče Partizan iz minusa! U prvom meču koji je njegov tim igrao sa timom iz Švajcarske u Beogradu bilo je 1:0 u Humskoj i sada crno-bijeli moraju da se vade iz minusa.

Uz sve to stigao je u međuvremenu i remi sa IMT-om u Superligi, pa je Partizanu očajnički potrebna pobjeda kako zbog prolaska u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope, tako i zbog opšteg stanja u timu i samopouzdanja ekipe.

Španac Rikardo de Burgos će suditi duel, a Ikar de Francisko i Asijer Perez de Mendoola Gonzalez će mu biti pomoćnici. Španac Pablo Gonzales Fuertes je četvrti sudija, a u VAR sobi će biti Alehandro Ernandez i Adrian Korderom

Ni rivalu ne cvjetaju ruže.

Kako je Partizan remizirao sa IMT-om, tako je Lugano izgubio prvu poziciju u šampionatu Švajcarske poslije poraza od Lucerna i to na svom terenu. Što se Partizana tiče, niko nije siguran šta možemo da očekujemo. Osim onih početnih pola sata u duelu sa Dinamom iz Kijeva, nije tim iz Humske izgledao dobro i Aleksandar Stanojević je javno rekao da ekipa nema zadovoljavajući kvalitet.

Do sada je mnogo rotirao, tražio dobitnu kombinaciju, a pojačanja koja se pominju za sada nisu tu. Moraće da se sačeka na nove igrače, a do tada će Stanojević morati da radi sa ovim što ima na raspolaganju. Zato je posebno bitno da Saldanja bude spreman i u formi jer je jedan pod rijetkih u ovom timu Partizana koji ima ekstra kvalitet – prenosi mondo.