Partizanov napadač u Saragosi: Crno-bijelima 3.500.000 evra i procenti od dalje prodaje

15.07.2024. | 17:57

Samed Baždar postaće novi fudbaler Saragose, pošto je, poslije klubova, uspio da dogovori svoje finansijske uslove sa španskim klubom. Partizan će na konto prodaje napadača zaraditi 3.5 miliona evra, kao i procente od dalje prodaje.

Time je praktično završena saga o prodaji Baždara, koja je trajala dobrih 20-tak dana i imala je svoje uspone sa mogućnošću prodaje igrača u Lacio, odnosno padove – kada je ta opcija otpala zbog nepovoljne priče sa praktično razmjenom fudbalera sa rimskim klubom.

Kulminaciju je doživjela kada je Baždar na turneji u Moskvi pomjeren mimo ekipe poslije duela sa CSKA, jer je označen kao prioritet za prodaju, pa je i samom igraču bilo jasno da više nema perspektivu u Humskoj i da pod hitno mora da pronađe novu sredinu.

Po povratku u Beograd spasonosno je stigla ponuda Saragose, koja se najavljivala još prije priprema u Sloveniji kao realna mogućnost koja se na kraju obistinila, navodi Telegraf.

Kako bilo, Baždar, koji je dijete crno-bijelih, karijeru nastavlja u La Ligi 2, u timu Saragose, u kome najveći vlasnički udio imaju Inter Majami, ali i Atletiko iz Madrida (30 odsto) i tamo će potražiti svoju sreću.

Dio prvog tima Partizana bio je od 2021. godine, kada ga je u najjaču selekciju prebacio upravo aktuelni trener Aleksandar Stanojević, a pravu šansu je dobio tek proteklog proljeća u mandatu Igora Duljaja.

Postigao je na 18 utakmica osam golova, uz jednu asistenciju, stigao do debija za A reprezentaciju, šireg spiska za EP u Nemačkoj i zavrijedio pažnju skauta nekolicine klubova. Lacio je jednom trenutku bio blizu, ali je transfer bio nepovoljan po Partizan, te je Baždar na kraju završio u Španiji, gdje će tražiti svoju sreću.