Pešić pred mečeve sa Australijom i SAD: Da vidimo na koga možemo da računamo za Olimpijske igre

15.07.2024. | 21:18

Svetislav Pešić javio se iz Abu Dabija pred utakmice sa Australijom i Amerikom.

Košarkaši Srbije ulaze u završnu fazu priprema za Olimpijske igre. Poslije dvije pobjede protiv Holandije u mečevima zatvorenog tipa, pobijedili su Francusku u prvoj javnoj provjeri. Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović blistali su protiv Viktora Vembanjame, Rudija Gobera i saigrača.

Slijede dvije nove jake provere u Abu Dabiju, prvo u utorak 16. jula protiv Australije (18 časova), pa onda dan kasnije protiv Amerikanaca (18h). Uoči tih susreta oglasio se selektor srpske reprezentacije Svetislav Pešić. “Veoma važno je razumjeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmjerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu”, počeo je Pešić.

Za njega rezultat nije u prvom planu. “Igrači su svjesni zadataka koji su pred njima u naredne dvije utakmice, svjesni su da smo došli ovdje da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obje utakmice gledamo kao dio priprema. Naravno, igrači uvijek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijske igre”, zaključio je Pešić.