petak, 10 avgust 2018 10:48

Petković: Oproštajni meč Gorana Delića biće veliki spektakl

Napisano

Boli me to što su uspjesi naših boksera mnogo cjenjeniji u inostranstvu nego u Republici Srpskoj, kaže Petković.

Ljubav prema zavičaju nema cijenu i alternativu, bar je takva situacija kod nekadašnjeg boksera, a sada menadžera Aleksandra Petkovića. Svaki slobodan trenutak iskoristi da dođe u svoj Teslić, posjeti prijatelje u Banjaluci, a nemali je broj boraca sa ovih prostora koji su zahvaljujući njegovoj supruzi Nadin i njemu dobili šansu da boksuju na vrhunskom nivou.

 

Sledeći cilj mu je da Goranu Deliću organizuje odbranu titule Mediteranskog šampiona po IBO verziji, (kategorija do 90.719 kilograma), koju je osvojio u Minhenu.

 

– Planiramo da u decembru napravimo novi spektakl u Nemačkoj, Delić će u sklopu te manifestacije braniti titulu, a u pregovorima smo sa nekim televizijskim kućama u Republici srpskoj i inostranstvu. Goran je to zaslužio. Imam zamjerki na ljude u Republici Srpskoj koji ga nisu pozvali ni na kafu, a on nas je dostojno predstavljao u Minhenu. Nadam se da će imati razumjevanja kada mu budemo pravili oproštajni meč u Banjaluci, a bez obzira da li će neko ceniti neš trud ili neće, taj događaj će biti veliki bokserski spektakl. Organizovaćemo ga bez obzira na sve. Srce me zaboli kada vidim kakve borce “guraju” druge zemlje, iza njih stoji čitav aparat, specijalno ih prate televizije, a poslije svega se pitamo zašto smo tu gdje jesmo. Boli me i to što su uspjesi naših sportista cjenjeniji u inostranstvu nego kod nas samih, a rezultate i kvalitet imamo – istakao je Aleksandar Petković.

 

Delić je do titule šampiona Mediterana došao protiv Ivana Jukića u junu ove godine, a smatra da mu je ostalo snage za još nekoliko borbi.

 

– Vrijeme je za sportsku penziju, odradiću još dva-tri meča, a nadam se da će moja posljednja borba biti veliki događaj za naš grad. Plan je da u decembru branim titulu u Njemačkoj, a zatim oproštajni meč u Banjaluci, ali postoje još neke ponude. U svakom slučaju do završetka krijere odradiću još najviše tri borbe – kaže 44-godišnji Delić.

 

Petkovići najbolji tri godine uzastopno

Aleksandar Petković je u profesionalnoj karijeri ostvario 50 pobjeda (27 nokautom), te po četiri neriješena ishoda i poraza. Po završetku karijeru sa suprugom Nadin se posvetio menadžerskom poslu, a dokaz uspješnosti je činjenica da je njihova kuća “Petkovic box promotion” u posljednje tri godine proglašena za najbolju menadžersku agenciju u Njemačkoj.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.