Počele pripreme za OI: Košarkaši Srbije ubjedljivo nadigrali Holanđane

06.07.2024. | 13:23

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Holandije sa 90:74 u pripremnoj utakmici igranoj u Beogradskoj Areni u okviru priprema pred predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Utakmica je igrana bez prisustva publike a naredni meč igraće se u nedjelju.

Izabranici Svetislava Pešića od samog starta su preuzeli inicijativu i vođstvo, a potom se ni u jednom momentu nije postavljalo pitanje pobjednika iako utakmica nije imala nikakav rezultat.

Sve je bilo podređeno uigravanju tima i uvježbavanju raznovrsnih napadačkih taktika.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio debitant Uroš Plavšić sa 19 postignutih poena i šest skokova, dok ga je u stopu pratio Nikola Milutinov koji je stigao do 17 poena. Dvocifren je bio još samo Ognjen Dobrić sa 11 poena. Kapiten Bogdan Bogdanović je za 26 ubacio šest uz isto toliko dodavanja, dok se Nikola Jokić za 20 minuta samo jednom upisao u strijelce, ali je zato podijelio čak deset asistencija i uhvatio devet lopti, prenosi RTS.

Kod Holanđana za najefikasniji je bio Kej Van den Vurst sa 18 poena.

Sljedeći meč je Srbija trebala da odigra u nedjelju sa Turskom, ali je taj meč otkazan zato što Turci imaju mnogo problema sa povredama. Zato će u tom terminu ponovo igrati Holanđani, a ni ovaj meč neće biti otvoren za javnost.

Potom košarkaškoj reprezentaciji predstoji put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula, na ceremoniji povlačenja dresa Tonija Parkera. Odatle ekipa putuje za Abu Dabi gdje će 16. i 17. jula imati još dvije jako ozbiljne provjere sa Australijom i SAD.

Ekipa se zatim vraća u Beograd, gdje će odigrati još jednu do dvije kontrolne utakmice do puta za Lil 24. jula.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrti u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku. Prvi meč grupne faze je sa Amerikancima 28. jula.