Pol Pogba suspendovan na četiri godine: Ja sam mrtav

24.06.2024. | 16:19

Pol Pogba, vezni igrač Juventusa, nedavno je suspendovan na četiri godine zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava pre četiri mjeseca.

Tako je odlučilo italijansko tužilaštvo za borbu protiv dopinga. Francuz je suspendovan jer je test koji je uradio posle utakmice Udinezea i Juventusa 20. avgusta 2023. pokazao da ima višak testosterona.

Sada se pojavio snimak u kojem veliki as u razgovoru sa novinarkom kaže:

’’Ja sam gotov. Ja sam mrtav. Paul Pogba više ne postoji.“

Cijelu profesionalnu karijeru Pogba je proveo u dva kluba. U akademiju Mančester junajteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Avra. Tri godine kasnije bez odštete je prešao u Juventus.

Poslije četiri godine, u ljeto 2016., vratio se u Junajted uz odštetu od 105 miliona evra, čime je postao u tom trenutku najskuplji fudbaler u istoriji.

Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio Junajted za Juventus. Međutim zbog povreda i spomenute suspenzije zbog dopinga odigrao je samo 12 utakmica za Juve u drugom mandatu.

Sa Juventusom je osvojio četiri prvenstva i dva kupa. Igrajući za Mančester junajted, uzeo je Liga kup i Ligu Evrope. Sa reprezentacijom Francuske bio je prvak svijeta 2018. godine, piše Sport klub.

Oznake: Pol Pogba