Posljednji voz za spas: Partizan sa Gentom za evropsku kartu FOTO

22.08.2024. | 11:46

Fudbalerima Partizana bio je potreban samo jedan pozitivan skor u dvomečima da bi obezbijedio jesen u Evropi. Dinamo iz Kijeva je bio prejak u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona, Lugano je ispušten u Beogradu u UEFA Ligi Evrope, a posljednja šansa je Gent i to za UEFA Ligu konferencije.

Večeras od 20.15 časova na svom terenu, ali bez prisustva publike, crno-bijeli igraju protiv belgijskog kluba prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija i prije svega moraće da odbrane Humsku. Izgubili su i od Dinama i od Lugana kod kuće, a za ostanak uz Evropi svoje dvorište mora da bude najjače uporište.

“Što se nas tiče svi smo spremni i zdravi, nema kadrovskih problema, igraćemo u najjačem mogućem sastavu. Prije tri godine smo igrali protiv Genta, znamo protiv kakvog rivala igramo, to je veoma kvalitetna ekipa. U odnosu na te mečeve Gent je značajno promijenio tim, ima i novog trenera, ali su na startu sezone pokazali da imaju ozbiljnu i kvalitetnu ekipu”, rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević uoči meča sa Gentom.

Belgijanci su u drugom kolu kvalifikacija za LK u dva meča bili bolji od Vikingura sa Farskih ostrva, a potom je u trećem kolu kvalifikacija eliminisan danski Silkeborg.

“Igramo protiv veoma dobrog tima koji se sjajno brani i koji ima jak individualni kvalitet gde mogu da riješe meč. Imaju dobru radnu etiku, ali vjerujemo u naše šanse”, rekao je trener Genta Vauter Vranken.

Glavni sudija na večerašnjem meču biće Elčin Masijev iz Azerbejdžana, a pomagaće mu sunarodnici Elšad Abdulajev i Parvin Talibov. Četvrti sudija je Farid Hajijev, a u VAR sobi sjedeće Kamal Umudlu i Rašad Ahmadov, takođe iz Azerbejdžana. Revanš duel biće odigran 28. avgusta od 18 časova u Gentu – piše arenasport.