Propao rekordan transfer: Crveno-bijeli dobili odbijenicu iz SAD-a

09.07.2024. | 19:23

FK Crvena zvezda je htjela da razbije kasu i napravi rekordan transfer.

Ponudila je američkom Orlandu čak osam miliona dolara za urugvajskog fudbalera Fakunda Toresa, ali je dobila odričan odgovor.

Informaciju je plasirao ugledni Atletik, a poklapa se sa željama Zvezde da dovede veliko pojačanje na poziciji “desetke” i desnog krila. Upravo na ta oba mjesta može da odgovori 24-godišnji Tores, piše Sportal.

Orlando više vrednuje Toresa, procjenjenog na Transfermarktu čak 14 miliona evra, posebno poslije odličnih partija već tri godine u američkoj MLS ligi. Ove je posebno produktivan jer je upisao devet golova i četiri asistencije kao jedan od najproduktivnijih fudbalera cijele lige.

Sve to je prepoznala Crvena zvezda, pokušala da napravi bombastičan transfer, najveći u istoriji srpskog fudbala i za dva miliona nadmaši prošlogodišnji In-Boma Hvanga, ali nije uspjela. Bar za sada…

Nije poznato da li će se pregovori nastaviti, a Zvezdi situaciju otežava činjenica da Tores ima još dvije i po godine ugovor sa Orlandom.

Svakako, na Toresu se neće zaustaviti, već će tražiti rejšenje kako bi pojačala krilnu poziciju. Prije Toresa je isplivalo ime Viktora Đukanovića iz Hamarbija.