Prva poruka Žižovića nakon eliminacije: Klub nastavlja da raste

30.08.2024. | 07:02

Trener Borca Mladen Žižović nakon meča u Banjaluci bio je zadovoljan predstavom svoje ekipe kojoj je pobjeda izmakla poslije nešto nesretnijeg izvođenja udaraca sa bijele tačke.

Istakao je pomake u svojoj ekipi te koliko je zapravo svim porastao apetit. Borac ima obezbjeđenu Ligu konferencije, a opet nezadovoljstvo vlada timom kako se na kraju nije otišlo korak dalje.

’’Ne bih rekao da smo izgubili zbog neiskustva. Rekao bih da su penali lutrija, koja je jednostvano ovog puta otišla u stranu Ferencvaroša. Ne vjerujem da su njihovi igrači neiskusni u penalima pa da prođu. Mislim da smo večeras bili ravnopravni u nekim segmentima i bolji, kontrolisali utakmicu, imali vodstvo i mislim da smo zalužili pobjedu. Šteta, mi smo u jednom mentalnom stanju gdje nismo zadovoljni, a plasirali smo se u Konferencijsku ligu. Ljestvica je visoko podignuta i ja moram česitati svima na fenomenalnoj utakmici, fenomenalnom navijanju. Za još ljepšu noć falilo je malo, mi nastavljamo da radimo i okrećemo se prvenstvu“, rekao je Žižović.

Ova muška predstava ne samo večeras nego i u svakom dosadašnjem evropskom ispitu može mnogo da znači, kako za sam klub tako i za čitavu regiju.

’’Mnogi postavljaju pitanje kako je to moguće da jedan tim iz BiH bude ravnopravan višestrukom prvaku Mađarske koji do nekoliko godina prije igrao grupnu fazu Lige prvaka. Klub nastavlja dalje da raste. Nadam se da će naredne generacije ove naše rezultate stići i prestići s obzirom da klub treba da raste i napreduje u svakom segmentu’’, kažao je trener ’’crveno-plavih’’.

Žrijeb za Konferencijsku ligu biće održan od 14.30 časova.