Raspad pred susret sa Španijom: Fudbaleri napuštaju reprezentaciju Srbije

19.07.2024. | 08:26

Gotovo kao po nekom nepisanom pravilu, poslije svakog velikog takmičenje u Fudbalskom savezu Srbije i reprezentaciji događaju se određeni potresi.

U javnost isplivaju sve one prljave stvari koje se dešavaju iza zatvorenih vrata i u svlačionici.

Tradicija nije iznevjerena ni sada, poslije Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Pričalo se i pisalo o podjelama, o lošoj atmosferi, a onda poslije rezultatskog kraha uslijedila je priča i pisanje medija o tome da će neki igrači bojkotovati selektora Dragana Stojkovića Piksija. Neki su očigledno čekali njegovu smjenu, ali kad je postalo jasno da će Stojković nastaviti da radi posao selektora počeli su otkazi pojedinih igrača.

Odlazak kapitena Dušana Tadića neki su očekivali, a neku su mu opet vjerovali da će ostati, baš onako kako je tvrdio u svojim izjavama.

– Igraću za reprezentaciju sve dok me budu trebali i dok budem potreban – bile su riječi Tadiča odmah nakon utakmice protiv Danske i definitivnog kraha.

Nije jasno da li je Tadić samostalno donio odluku o povlačenju iz nacionalnog tima ili je možda to uradio pod pritiskom. Njegova izjave uoči i nakon Eura se ne poklapaju što i te kako baca sumnju na sve. Da li se kapiten sam povukao ili je otišao pod pritiskom?

A sve je počelo i prije nego što je Stojković saopštio spisak igrača koje će voditi u Njemačku. Prvi je reagovao fudbaler Majorke Nemanja Radonjić, koji je rekao da neće igrati za reprezentaciju sve dok je selektor Dragan Stojković Piksi. Na taj način brzonogi napadač je sam sebe precrtao, ali i nagovijestio buru koja se upravo dešava i koja bi tek mogla da eksplodira.

Stojković je dobio podršku FS Srbije, a nakon toga uslijedilo je povlačenje Tadića.

Međutim, to nije i jedini problem za selektora. Naime, prema nekim informacijama, mogli bi da se povuku i Nebojša Gudelj i Filip Kostić. To bi tek bio dodatni šok jer je riječ o standardnim igračima.Izvori bliski FS Srbije kažu da bi razlog moglo biti stanje unutar Saveza u Staroj Pazovi i međuljudski odnosi koji su dobro poljuljani. Ako svemu tome dodamo i nezadovoljstvo golmana Vanje Milinković Savića i njegovog brata i veziste Sergeja, onda se postavlja pitanje ko će u dresu Srbije na megdan Španiji u Ligi nacija.