Razočaravajuće prvo poluvrijeme: Englezi i Španci bez golova nakon 45 minuta

14.07.2024. | 21:52

Poslije prvog poluvremena finala Evropskog prvenstva između Engleske i Španije u Berlinu golova nema – 0:0.

Španci su imali loptu i napadali, a Englezi se organizovano branili i neutralisali sve pokušaje “crvene furije”, dok su na protivničkoj polovini bili bezopasni sve do 46. minuta kada je Foden imao jedinu šansu u prvom dijelu.

Španija je od starta želela loptu u svom posjedu, dok su se Englezi opredelili za svoju sada već prepoznatljivu „čekalicu“.

Strpljivo su Špnaci kombinovali na polovini rivala, dok je „gordi albion“ bio u bloku i nije dozvolio De la Fuentovom timu udarac u uvodnom dijelu meča.

Na prvu ozbiljniju situaciju čekali smo 12 minuta, a onda je Vilijams pronašao prostor po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali ga je u poslednji čas izblokirao Stons. Španci su dobili korner, a Le Norman uputio prvi udarac na meču, ali opasnosti po Pikforda nije bilo.

Uzvatili su ubrzo Englezi i napravili „crvenoj furiji“ problem po desnoj strani, Voker je izborio udarac iz ugla, ali iz njega nije bilo prijetnje po gol Španaca.

Nisu Englezi bili baš najsigurniji na lopti, na njihovu sreću greške Rajsa i Fodena Španci nisu pretvorili u prilike.

Na prvi žuti karton čekali smo do 25. minuta, a njega je sudija Leteksje pokazao kapitenu Engleske Kejnu., četiri minuta kasnije „požuteo“ je i Olmo.

Potpuno se “umirlila” utakmica u periodu od 30. do 40 minuta. Španci su držali posed, a Englezi čekali kontre, a uzbuđenja nije bilo.

Na prvu priliku čekali smo sve do sudijske nadoknade. Rajs je izveo slobodan udarac, a Foden tesitrao Simona, koji je odbranio njegov udarac.