RK Borac drugi finalista Kupa Republike Srpske!

01.06.2024. | 21:00

Rukometaši Borca m:tel drugi su finalisti Kupa Republike Srpske pošto su u polufinalu dobili Kozaru iz Gradiške. Sada im je ostao jedan korak do rekordnog 16. trofeja u ovom takmičenju, a rival u meču odluke biće Sloga.

Ovaj duel između starih rivala na programu je sutra (nedjelja) u 15 časova u Gradišci.

Što se tiče duela sa timom iz Gradiške gosti iz Banjaluke su lako došli do željenog cilja. Domaći su na početku pružali otpor, a onda je presudio kvalitet koji je na strani “crveno-plavih” koji su prvom poluvremenu u nekoliko navrata imali osam golova viška. Bio je to znak treneru Smajlagiću da ukaže priliku svim igračima i na odmor se otišlo sa 17:12.

Drugi dio donio je u finišu pravu dramu. Na minut prije kraja domaći su smanjili na 29:28 uz veliku podršku svojih navijača. Ipak, više nisu mogli i Borac je meč riješio u svoju korist 31:29 uz 10 golova Vladana Đurđevića, kod Kozare 13 je dao Danijel Stojović, prenosi “Mondo”.

Pobjedniku Kupa osim pehara pripašće 3.000, a poraženom 2.000 KM. Nagrade je obezbijedio Rukometni savez Republike Srpske. Uoči sutrašnjeg finala biće održana redovna izvještajna Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske sa početkom u 11 časova.