Sada je i zvanično: Stefan Kovač potpisao za Partizan

15.08.2024. | 16:06

Vezista Čukaričkog Stefan Kovač (25) i zvanično deseto je pojačanje Partizana ju ljetnjem prelazom roku.

Na dan kada je ekipa otputovala u Švajcarsku, na revanš sa Luganom, crno-bijeli su dogovorili detalje saradnje sa igračem, koji je u srijedu prošao i ljekarske preglede, potom je jutros raskinuo saradnju i sa klubom sa Banovog brda, te je u Humskoj potpisao ugovor na tri godine i biće na raspolaganju stručnom štabu već od vikenda.

Stanojević je u minulih dva mjeseca insistirao na angažovanju “osmice”, prvi target mu je bio Ifet Đakovac iz TSC, ali je klub iz Bačke Topole odbio 1.200.000 evra, plus procente, koliko su crno-bijeli poslali na koncu pregovora i klub iz Humske se okrenuo drugim opcijama, piše Telegraf.

Potom je na “radar” došao Leonardo Lopez iz Serkl Briža kao kapitalno pojačanje, koje bi Partizanu donijelo razliku i na domaćim “njivama”, ali i u Evropi. No, poslije dugog nadmudrivanja, pregovora, ponekad i ignorisanja sa obje strane, pa novog vraćanja za pregovarački sto, dvije strane nisu našle zejdnički jezik. Ali, ne znači da neće ukoliko se kockice poklope do kraja ljetnje pijace (tim prije što je igrač slobodan na tržištu).

Onda je u hodu promijenjena strategija, ko zna koji put, pa je odlučeno da se angažuje domaći igrač, koji, kako rekoše iz Humske “razumije i osjeća borbu” u srpskom fudbalu. Bilo je razmatranja da se ispravi propust sa Milanom Aleksićem, koji je prošlog ljeta upravo iz Humske otišao bez obeštećenja u Radnički 1923, ali ta “sitna korekcija” bi danas, kada se radi o nosiocu igre i jednom od najboljih igrača Kragujevčana, koštala preko milion evra.

Otuda je izbor pao na Stefana Kovača, bivšeg polaznika škole Crvene zvezde, kasnije i profesionalca koji nije dobio priliku na stadionu “Rajko Mitić”, ali se afirmisao u IMT i od 2019. godine u Čukaričkom.

Da li će vezista “brđana” riješiti problem crno-bijelih sa Topčiderskog brda, teško je reći, jer Partizan trenutno djeluje kao avion bez pilota, u svakom smislu tih riječi…