Odštampajte ovu stranicu
ponedeljak, 14 maj 2018 16:53

Sajam sporta RS u potpunosti ispunio očekivanja

Napisano

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske, Dragan Jaćimović, rekao je Srni da je prvi Sajam sporta Srpske u potpunosti ispunio očekivanja i pokazao da Srpska ima sportski potencijal.

On je istakao da će se resorno ministarstvo u saradnji sa sportskim savezima potruditi da pojača aktivnosti na promociji i popularizaciji sporta.

Jaćimović je rekao da je sajam bio i prilika da se svi sportovi Republke Srpske predstave na jednom mjestu i da se animiraju najmlađi da se počnu baviti sportom.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je Sajam sporta posjetilo mnogo mališana, koji su bili naša ciljna grupa. Jedan od komentara, koji je potvrda da smo uradili zaista pozitivnu stvar, je da je prostor bio tijesan za sve koji su željeli da dođu", rekao je Jaćimović.

On je dodao da su pozitivne reakcije na Sajam sporta velika satisfakcija i podsticaj da se naredne godine još bolje radi i da ova manifestacija postane tradicionalna.

"Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Srbije koji su nam pomogli savjetima i idejama, kao i gradu Banjaluka koji nam je pružio punu podršku. Cilj nam je da se djeca bave sportom, da izrastaju u zdrave ljude i mislim da smo ovim Sajmom načinili veliki korak ka ostvarenju tog cilja i tim putem ćemo nastaviti", kaže Jaćimović.

On je naveo da je zanimljivo da je na Sajmu sporta bilo i stranaca koji su oduševljeno pratili šta se dešava, a najinteresantniji je, kako je dodao, bio bračni par džudista iz Njemačke koji nose najljepše impresije.

"Bračni par iz Njemačke je sa oduševljenjem pratio aktivnosti na štandu i prezentaciju Džudo saveza Republike Srpske, a s obzirom na to da se bave ovim sportom bili su zaista zadovoljni onim što su vidjeli. Možda je to i najbolji način da se ocijeni uspješnost nekog događaja, kad ga dožive ljudi koji su se slučajno zatekli na događaju i pohvale najiskrenije ono što su vidjeli i doživjeli", ističe Jaćimović.

Sajam sporta Republike Srpske održan je juče u "Banjalučkom velesajmu", a tokom dana je predstavljeno dvadesetak sportova i 40 sportskih saveza iz Republike Srpske.

Tokom Sajma predstavljen je sportski ples, aikido, kik boks, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stoni tenis, atletika, džudo, karate, fudbal, gimnastika, džijudžicu, boks, rvanje i tekvondo.

Sajmu sporta prisustvovali su predsjednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, proslavljeni srpski košarakaš Milan Gurović, bivša NBA zvijezda Radoslav Nesterović, aktuelni svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov i trener džudoa Ljubiša Majdov, koji je dobio nagradu za najboljeg evropskog trenera u džudou.