Šerif se ispromašivao: Zvezda porazom završila pripreme u Rusiji

12.07.2024. | 20:58

Fudbaleri Crvene zvezde porazom su završili pripremni period u Rusiji, pošto su rezultatom 1:0 izgubili od argentinskog Taljeresa. Jedini gol na meču postigao je Martinez u 2. minutu susreta.

Crveno-bijeli su već od 2. minuta bili u rezultatskom deficitu. Sjevnula je kontra Taljeresa, Martinez je pokupio loptu pošto je pretrčao Rodića i rutinski je smjestio iza leđa golmana Ivana Guteše.

Ovaj gol kao da je trgnuo crveno-bijele, koji su od tog trenutka zaigrali ofanzivnije, a već u 10. minutu mogli su do izjednačujućeg pogotka. Endiaje se našao oči u oči sa golmanom, pokušao da lobuje, ali lopta odlazi preko prečke.

U 14. minutu svoj udarac je oprobao i Hvang, da bi u 19. Endiaje zatresao mrežu, ali je pogodak bio poništen zbog ofsajda. Dobru loptu u prostor poslao mu je Srđan Mijailović, međutim Senegalac je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Zvezda je nastavila sa napadima, da bi u 31. minutu ponovo Endijae bio u prilici. Centarfor kluba iz Ljutice Bogdana izbio je sam ispred gola argentinskog sastava, mnogo je oklevao i tako dopustio defanzivcima Taljeresa da otklone opasnost.

Promašaji su mogli skupo da koštaju izabranike Vladana Milojevića jer je Taljeres preko Bote mogao da poravna rezultat. Kružila je lopta oko kaznenog prostora Zvezde, Bota je izbacio Rodića i šutirao, ali promene rezultata nije bilo.

U 45. minutu fudbaler Taljeresa Portiljo završio je utakmicu zbog dva žuta kartona, ali argentinski sastav je imao pravo zamene, tako da nisu ostali sa igračem manje.

Na startu drugog dela Mijailović je u igru poslao Anana, a teren je napustio Milan Rodić. Crveno-beli u drugom poluvremenu nisu bili toliko opasni, a nakon petnaest minuta igre Milojević je na teren poslao Kataija, Mimovića, Jovanovića i Đigu.

Samo tri minuta kasnije rezervisti su mogli da donesu izjednačenje. Jovanović je umakao čuvarima i uputio upotrebljiv centaršut, loptu je glavom zahvatio Katai ali nije uspeo da pogodi mrežu.

U 69. minutu meč je završio Luka Ilić, koji je zaradio drugi žuti karton, a njegovo mesto na terenu zauzeo je Nikola Knežević.

Do kraja susreta Milojević je dao šansu Đuriću, Maksimoviću i Sremčeviću, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

Podsjećanja radi, ovo je poslednja utakmica Zvezde na pripremama u Rusiji, a prethodno su osvojili turnir u Sankt Peterburgu pošto su savladali Soči sa 2:0, i Zenit sa 2:1.