Skandal, pa lažne informacije: Ko je pravio probleme tokom Džumhurovog meča za titulu

19.08.2024. | 19:17

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur osvojio je čelendžer u Santo Domingu, ali je njegova pobjeda pala u drugi plan zbog dešavanja na tribinama tokom finalnog meča.

Iako nije rijetkost da publika ometa igrače tokom poena, ono što se dešavalo u Santo Domingu, svakako se može podvesti pod nesvakidašnje, jer je među onima koji su stvarali probleme bio i Bernard Tomić, australski teniser i nekada 17. igrač svijeta.

Tokom čitavog meča, mogle su se čuti česte upadice publike koje su ometale kako Džumhura, tako i njegovog rivala Andresa Andradea iz Ekvadora, ali je šou “ukrao” Tomić, koji je, kako prenose mediji, došao na finale da bi bodrio Džumhura, ali se izgleda više fokusirao na to kako da zasmeta ili isprovocira Ekvadorca.

Situacija se “zakuvala” već na samom početku, jer su brojni mediji prvobitno prenijeli da je Tomić ustvari došao da provocira Damira Džumhura.

To je bh. teniser odmah nakon meča demantovao, te ispričao ono što je vidio i čuo na tribinama, sa kojih su, kako je naveo, njega provocirali drugi navijači.

“Navodno je Tomić provocirao Andradea i on je to prijavio supervizoru. Odmah su reagovali i sjeli pored Tomića i sada stvarno ne znam detalje tačno jer sam ja imao problema sa druge strane. Bilo je nekoliko ljudi na tribinama koji su mene provocirali i ja sam tražio da se udalje sa tribina. Video sam da se publika žali i da hoće da izbace Bernarda, a ja sam tražio da se izbaci jedan momak sa tribina koji je došao da provocira mene”, rekao je Džumhur.

Sve se završilo time što je Tomić izbačen sa tribina, a Džumhur je povodom toga kazao da on nema veze sa tim, te da su Tomić i on prijatelji.

Kako tvrde pojedini novinari koji su pratili ovaj meč, Tomić je na svakoj promjeni strana mijenjao mjesto na tribinama kako bi uvijek bio blizu Andradea i nastavio da ga ometa.

“Ekvadorac se u jednom trenutku požalio, a organizatori turnira su tokom drugog seta došli i Tomića ljubazno zamolili da se udalji sa gledališta”, prenosi b92, pozivajući se medije koji su pratili ovaj meč.

Inače, treba reći da je Džumhur u finalu ovog Čelendžera iz serije 125 savladao Andradea sa 2-0 u setovima, čime se vratio u prvih 100 na ATP ljestvici.