Srbija bogato nagradila: Po 200.000 evra dobili Mikec, Arunovićeva i njihova trenerica

01.08.2024. | 15:12

Vlada Srbije dodijelila je po 200.000 evra reprezentativcima u streljaštvu Damiru Mikecu i Zorani Arunović za osvojenu zlatnu medalju u mješovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

U saopštenju se navodi da je nagrada istog iznosa dodijeljena i njihovoj trenerici Jeleni Arunović.

“Na današnjoj sednici donesena su riješenja o dodjeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodjeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mjesečnog novčanog primanja”, navodi se u saopštenju.

Arunović i Mikec su u utorak osvojili zlato u disciplini vazdušni pištolj 10 metara na Olimpijskim igrama.

Dodaje se da su nacionalna sportska priznanja i novčane nagrade predviđeni za osvaje medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svjetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama.

Takođe, nagrađuju se i sportisti koji su bili nosioci svjetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis kupa ili FED kupa Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina.

“Donošenje ovih riješenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprinjeti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju”, navodi se u saopštenju.