Srbija mu je prva prepreka: Sautgejt najavio drastičan potez ako ne osvoji EP

11.06.2024. | 20:49

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Garet Sautgejt, najavio je povlačenje sa svoje pozicije ukoliko ne osvoji EURO.

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje za tri dana, a poslije 24 godine Srbija će ponovo imati priliku da se takmiči na šampionatu Starog kontinenta. U prvom meču, Orlovi će se suočiti sa Engleskom, ali rival ne ulazi u takmičenje u najboljoj formi.

Engleska je u pripremnoj utakmici za EURO 2024 pretrpjela poraz od Islanda. Sautgejt je dodatno uzburkao situaciju odlukom da na prvenstvo ne pozove Džeka Griliša, što je izazvalo nemire u svlačionici i među navijačima.

Sautgejt se našao pod velikim pritiskom, a u intervjuu za njemački Bild izjavio je da bi mogao da se povuče sa pozicije selektora ako Engleska ne osvoji EURO.

– Ako ne pobijedimo, vjerovatno više neću biti ovdje. Ovo bi mogla da bude posljednja šansa. Mislim da polovina selektora odlazi poslije turnira – to je priroda međunarodnog fudbala – rekao je Sautgejt.

Dodao je da je na mjestu selektora već osam godina i da je vrijeme da njegova reprezentacija napravi iskorak.

– Ovdje sam već osam godina. Ako želimo da budemo veliki tim, i da ja budem veliki selektor, onda morate da postignete rezultate u velikim trenucima – zaključio je Sautgejt.

Dok Englezi ulaze u turnir sa problemima, Srbija se priprema za svoju uvodnu utakmicu sa velikim optimizmom, nadajući se da će iskoristiti situaciju i započeti šampionat na najbolji mogući način.