Srbija “razbila” Francusku: Jokić dominirao, pa isključen

12.07.2024. | 23:03

Košarkaški Srbije pobijedili su Francusku rezultatom 79:67 u prijateljskoj utakmici u Lionu.

Ozbiljne prijateljske utakmice košarkaši Srbije započeli su duelom s Francuskom u predgrađu Liona. Orlovi Svetislava Pešića odigrali su jako dobar meč i na kraju su slavili pobjedu.

Francuzi su bolje ušli u meč. Kontrolisali su rezultat većim dijelom prve dionice, a u jednom trenutku su imali i 10 poena prednosti, 23:13.

Ipak, završnica prve dionice pripada Srbiji. Serijom od 5:0 Orlovi dolaze na samo minus pet nakon deset minuta igre, 23:18.

U drugoj dionici apsolutna dominacija Srbije. Nikola Jokić je uništavao Francuze koji u fazi napada s druge strane nisu mogli ništa pogoditi.

Serijom od 16:0 Srbija stiže do dvocifrene prednosti koju održava do kraja prvog poluvremena nakon kojeg je imala prednost od 13 poena, 45:32.

Prednost Srbije je tokom trećeg perioda išla i do plus 17. Ipak, Francuska se uspjela vratiti u utakmicu, te su na ulasku u posljednju dionicu imali samo minus osam, 60:52.

Iako je Srbija na otvaranju posljednje dionice ponovo otišla na 13 poena prednosti, tim Svetislava Pešića doživljava pad u igri. Mathias Lessort je u tim trenucima igrao fenomenalno i doveo je Francuze na minus šest, 69:63 i to na četiri minute prije kraja, da bi potom Nikola Jokić dobio petu ličnu grešku i morao je na klupu.

Igrali su Francuzi u tim trenucima izuzetno jaku odbranu. Bekovi Srbije su bili u konstantnom pritisku i Francuzi dolaze na minus četiri, 69:65.

Micić potom pogađa vrlo važnu trojku za plus sedam, zatim i Petrušev pogađa za plus devet na 1:41 do kraja (75:66).

Tačku na ovaj meč trojkom je stavio Bojan Bogdanović na minut prije kraja kada je razlika ponovo otišla na plus 11 i povratka Francuzima više nije bilo, piše SportSport.ba.

Nikola Jokić je predvodio Srbiju u ovom meču s 20 poena i 12 skokova za 30 minuta na parketu. Iz igre je šutirao 8 od 13, ali s linije bacanja je imao samo tri ubačaja od osam pokušaja.

Bogdan Bogdanović je s 15 pena bio drugi najefikasniji igrač kod Orlova, dok je kod Francuske Victor Wembanyama ubacio 14, a Yabusele 12 poena.