Srbija ubjedljivo pobijedila Švedsku na generalnoj probi za EURO 2024

08.06.2024. | 20:37

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je s provjerama za Evropsko prvenstvo, a u Njemačku stiže iz Stokholma, gdje je večeras pobijedila selekciju Švedske – 0:3 (0:1).

“Orlovi” su pokvarili meč u kom se Zlatan Ibrahimović simbolično oprostio od fudbala, iako je to praktično uradio još prošle godine.

Golove za Srbiju su postizali Sergej Milinković-Savić u 18. minutu, Aleksandar Mitrović u 60. i Dušan Tadić u 70. minutu.

Poslije meča, pred medije je izašao jedan od junaka pobede Predrag Rajković, kao i najbolji strijelac srpskog nacionalnog tima i selektor Dragan Stojković Piksi.

“Mislim da smo odigrali vrlo ozbiljno, na taktičkom smislu na visokom nivou. Pobijedili jesmo, ovo je bilo u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo. Večeras se vraćamo kući da provedemo vrijeme sa porodicama i to je to”, rekao je Piksi poslije meča.

Bio je zadovoljan onim što je vidio na terenu, a pogotovo je vrlo zadovoljan bio prikazanim od strane svog tima kada je koncentracija u pitanju.

“Mislim da su svi momci djelovali koncentrisano, o motivaciji da i ne govorim. Nisu nam se ponavljale neke stvari od ranije. Zadovoljan smo stanjem, ne treba praviti nikakvu euforiju od ovoga, treba nastaviti sa dobrim i kvalitetnim radom i treba da izgledamo ovako i u Njemačkoj”, naglasio je selektor Stojković.

Novinari su pohvalili srpski tim i presing formacije 3-5-2, ali nije bio zadovoljan Stojković.

“Vama sa strane to izgleda super. Meni to nije loše, ali ima tu stvari koje treba popraviti. Ja sam taj koji gleda greške i sve što treba popraviti. Dobra utakmica, takmičarska, igrači su fizički dali mnogo, istrčali su sjajno. Mislim da su i izmjene koje smo pravili doprinijele da ovako pobijedimo i da se vratimo srećni kući”, završio je Piksi.

Srbija se sada okreće ka Evropskom prvenstvu, gdje će prvi meč igrati u nedelju, 16. juna, protiv Engleske.

Potom će 20. juna odmjeriti snage sa Slovenijom, a pet dana kasnije u posljednjem kolu sa Danskom.