Srđan nije mogao da se smiri: Novak je samo zbog jednoga na štakama VIDEO

06.06.2024. | 13:58

Novak Đoković želi da ovog ljeta osvoji zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama i zato je operisao koljeno u rekordnom roku. Da nije toga, ni slučajno ne bi išao “pod nož”.

Novak Đoković izjavio je na početku sezone da će formu tempirati tako da ona bude na vrhuncu za Olimpijske igre u Parizu. Zbog toga nije klonuo duhom zbog eliminacije na Australijan openu, pa ni zbog slabije forme na turneji u Americi i zatim na evropskoj šljaci, nadajući se da će optimalan nivo postići za vrijeme Rolan Garosa. I zaista jeste, Đoković je zaigrao svoj najbolji tenis od početka godine dok ga nije zaustavila povreda koljena.

Povukao se sa turnira i u ekspresnom roku donio odluku da bude podvrgnut operaciji meniskusa, što još samo jednom pokazuje koliko mu je stalo da igra na Olimpijskim igrama. Ako sve bude u redu, Nole bi već poslije tri nedjelje mogao da se oporavi, a zatim mu preostaje još dovoljno vremena da do 29. jula, kad počinje tenis u Parizu, bude potpuno spreman.

Da nije Olimpijskih igara, Novak najvjerovatnije ne bi tako brzo “presekao” i odlučio se za operaciju, posebno ako znamo da je i prije to bilo samo posljednje rješenje. Dugo je trpio i zbog povrede lakta tokom 2018. godine, pokušavao na sve alternativne načine da izleči povredu, ali kada nije išlo – otišao je “pod nož”. I sada bi bilo dileme, samo da nije nastupa za Srbiju, gdke mu je san da osvoji zlatnu medalju, jedinu koja mu fali u karijeri. A ovo je možda poslkednja šansa…

Novak Đoković je na svom prvom nastupu 2008. godine u Pekingu osvojio bronzu, potom je u Londonu završio na četvrtom mkestu da bi ga u Riju već u prvom kolu zaustavio Huan Martin del Potro, za šta Đoković kaže da mu je jedan od najtežih poraza u karijeri. Na vrhuncu forme bio je tokom 2021. godine u Tokiju, kada je osvojio tri grend slem turnira, ali je stao u polufinalu protiv Zvereva. Ostao je i bez bronzane medalje na kraju, kako u singlu, tako i u miks-dublu gdje je igrao sa Ninom Stojanović i činilo se da ga je pritisak “slomio”.

Njegov otac Srđan Đoković, ispričao je u podkastu “Biznis Priče” da je svog sina molio ne da ne igra miks-dubl, nego da uopšte ne ide u Tokiju i sačuva energiju poslije osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona, kako bi odmoran dočekao US Open i “napao” kalendarski slem.

“Noks, ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet bi morao da ideš u karantin. To jednostavno bez gledalaca nije Olimpijada. Voli te tata…”, pročitao je Đoković senior svoju poruku i potom je pročitao Novakov odgovor: “Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Htio sam da uzmem tri-četiri dana da osjetim kako mi je telo. Ja se uvijek brzo oporavim, tako da to nije veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me, kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se”.

Srđan Đoković je ispričao da je poslije ove prepiske sa Noletom ostao zatečen i da ga je podržao: “Nisam mogao da se smirim od uzbuđenja i od ponosa ko zna koliko vremena, jer je to izgovorio moj sin, a on je to naučio u svojoj kući, da je patriotizam iznad svega, da je Srbija naša majka koja nas je iznedrila i da nema drugu opciju”, poruka je Srđana Đokovića.