Tijana Bošković najavila napad odbojkašica na medalju: “Pokušaćemo da osvojimo zlato”

25.07.2024. | 14:14

Najbolja srpska odbojkašica, Tijana Bošković obratila se na konferenciji za medije povodom početka Olimpijskih igara u Parizu, gdje je govorila o očekivanjima i nastupima našeg tima.

Kako je i sama istakla, iza nacionalnog tima je ogromno iskustvo, ali i sama ističe da će ovo biti možda i najteži odbojkaški turnir do sada.

– Imamo veliko olimpijsko iskustvo iza nas. Maja Ognjenović igra pete, nas nekoliko smo tu od Rija. Daćemo sve od sebe, sistem je malo drugačiji i grupna faza je jako važna da u četvrtfinalu imamo lakšeg rivala. Po izjednačenosti ovo je najteži OI tuinir do sad. Nekih 6-7 ekipa konkurišu za zlatno odličje, to me raduje i jedna čekam da počne ta prva utakmica.

Objašnjava da je bilo dovoljno vremena az pripreme i da djevojke imaju dosta samopouzdanja, kao i podrške.

– Klupska sezona je bila naporna, ali smo žrtvovale Ligu nacija. Imale smo dovoljno vremena da odmorimo. Krajem maja smo počele sa treninzima. Kvalitetno smo radili, znamo recept za uspeh, osećamo veliko samopouzdanje i spremno za početak turnira. Najvažnije je da dobro igramo, ali ono što našu reprezentaciju godinama krasi je odlična atosfera i to će biti jako važno. Imamo podršku i drugih sportista i ona će nam mnogo značiti. Osećam se kao u Riju 2016. posle par dana u Olimpijskom selu, emocije su još veće.

Djevojkama samo nedostaje zlato sa Igara i krenuće na njega svom snagom.

– Pokušaćemo da igramo sjajnu odbojku da bismo osvojile zlato, medalju koja nam nedostaje. Imamo veliko iskustvo. Imamo i igračice koje su prvi pzt na OI i zato se nadam da će iskustvo i mladost biti dobar spoj za zlato. Dobro smo se pripremile i spremne smo, prenosi Telegraf.