Ukrajince uporedio sa nacistima: Valuev o sramnom potezu Dinamovih igrača

24.07.2024. | 13:26

Fudbaleri Dinama iz Kijeva nisu se rukovali sa fudbalerima Partizana pred prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a taj potez je sada prokomentarisao i Nikolaj Valuev, bivši svjetski prvak u boksu.

Ukrajinski fudbaleri ubjedljivo su savladali Partizan, a konačan rezultat meča u Lublinu glasio je 6:2 za izabranike Oleksandra Šovkovskog.

Osim na terenu, podjednako zanimljivo je bilo i prije meča, kada su igrači Dinama ispunili dato obećanje, a to je da se neće rukovati sa fudbalerima Partizana, jer su crno-bijeli igrali prijateljsku utakmicu protiv CSKA iz Moskve.

Bilo je mnogo reakcija na ovakvu odluku, a jedna od njih je došla i od Nikolaja Valueva, bivšeg prvaka svijeta u boksu, piše Sportal.

“Čudno je. Po logici ovih igrača Dinama, Srbi ne bi trebalo da se rukuju sa ljudima iz zemlje u kojoj samo lijeni ne daju nacistički pozdrav na fudbalskim utakmicama”, rekao je bokser. Podsjetimo, revanš meč je na programu naredne srijede od 20 sati, a Partizan će pokušati da nadoknadi veliki minus i izbori čudesan prolaz dalje.