Večeras! Borac igra meč vrijedan više od tri miliona

17.07.2024. | 10:00

Fudbaleri Borca večeras igraju revanš susret prvog prekola Lige šampiona protiv albanske Egnatije.

Prije sedam dana Banjalučani su slavili sa 1:0 i sada se nalaze 90 minuta od istorijskog plasmana u narednu rundu takmičenja. Biće to trenutak istine i utakmica generacije.

Jasno je da crveno-plave očekuje paklena atosfera u Elbasanu. Domaćini od prve minute najavljuju ofanzivu, ali tim Mladena Žižovića vjeruje da može odigrati utakmicu koja im može donijeti najveći uspjeh u elitnom takmičenju.

Borac će bez obzira na ishod večerašnjeg meča minimalno odigrati još dvije utakmice. U slučaju poraza idu u drugo prekolo Lige konferencija gdje bi ih čekao islandski Vikingur.

U slučaju da preskoče Egnatiju čeka ih PAOK, a onda u slučaju eliminacije nastavljaju takmičenje u trećem prekolu Lige Evropa, a ukoliko i tada budu eliminisani prebacuje se u plej-of Lige konferencija.

Plasmanom u Evropu Borac ima zagarantovanih 960.000 evra. To je iznos koji će dobiti u slučaju eliminacije na startu u Ligi šampiona, te Ligi konferencija. Pod uslovom da šampion BiH u dvomeču bude bolji od Egnatije, u kasi će imati sigurnih 1,7 miliona evra.