Vučić uručio državnu zastavu olimpijskom timu Srbije: Nadamo se najvećoj žetvi medalja do sad

21.07.2024. | 10:57

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je članovima olimpijskog tima Srbije državnu zastavu koju će nositi na ljetnjim Olimpijskim igrama u Parizu, koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta.

“Hvala na časti da danas mogu da vam uručim zastavu slobode, zastavu jednog nevelikog po broju i po teritoriji naroda i zemlje, ali velikog po svom ponosu, svojoj slobodarskoj tradiciji i po želji za pobedom. Hvala vam i želim vam mnogo uspeha i mnogo, mnogo, mnogo medalja”, rekao je Vučić na svečanosti u Predsjedništvu Srbije.

Vučić je zastavu uručio kapitenu ženske odbojkaške reprezentacije Maji Ognjenović, koja će je nositi na svečanom otvaranju Olimpijskih igra zajedno sa vaterpolistom Dušanom Mandićem.

Predsjednik Srbije je zahvalio sportistima i njihovim porodicama na ogromnom trudu i radu i poželio im sreću i uspjeh u Pariizu.

On je ponovio da će za svaku medalju država već narednog dana uplatiti nagradu koja za zlatnu medalju iznosi 200.000 evra.

“Nadamo se najvećoj žetvi medalja do sad, a to je dvocifreni broj, ali i da donesete jednu, dve ili nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo i da vas pozdravimo, jer znamo da ste se borili i dali sve od sebe za svoju zemlju, za naš narod”, rekao je Vučić.

On je naveoda će nastup svakog od njih biti praćen sa strepnjom i nadom, ne samo u Srbiji, nego i u zemljama regiona, svuda gdje živi srpski narod.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković uručio je amajlije sportistima – Dušanu Mandiću i Maji Ognjenović koja je izrazila nadu da će ona i njene kolege uspjeti da nadmaše uspjehe sa prošle Olimpijade u Tokiju.

Mandić je uručio amajliju predsjedniku Srbije, a reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec uručio je komplet značaka Ministru sporta Srbije Zoranu Gajiću.

Boje Srbije na Olimpijadi u Parizu braniće 112 sportista, od kojih 69 muškaraca i 45 žena.