Za Sautgejta nema sumnje: Engleska zasluženo u finalu

11.07.2024. | 10:34

Selektor Engleske Garet Sautgejt nije krio oduševljenje poslije plasmana u finale EURO 2024. ”Gordi Albion” je poslije preokreta golom u 91. minutu pobijedio Holandiju sa 2:1.

”Mislim da smo zasluženo u finalu. Jednom su se spasili na samoj gol-liniji, drugi put smo pogodili okvir gola. Kad se sve sabere, bili smo bolji. Igrali smo dobro tokom cijele utakmice iako je na momente bilo komplikovano. Ali sad slijedi ono najbolje”, kazao je Garet Sautgejt za engleske medije.

Dobio je čestitke za prave izmjene. U finišu meča ušli su Kol Palmer i Oli Votkins, upravo je iz njihove akcije postignut pobjedonosni gol.

”Ponekad to može da funkcioniše na taj način. Najvažnije je da svako od igrača može da uđe u igru i pomogne timu. Obojica su imali odličan stav. Veoma sam srećan zbog Olija. Hari je dobio udarac u prvom poluvremenu i Oli je odlično obavio svoj dio posla.”

Pohvalio je engleski selektor i navijače.

”Ako pogledate brojke, bilo je kao da smo igrali u gostima, ali se na osnovu podrške i buke koju su pravili naši fanovi to ne bi moglo reći.”

Engleska u finalu igra protiv Španije, taj meč na programu je u nedjelju 14. jula.