Zrinjski se rastao sa Petrovićem: Mostarski klub ima novog trenera

20.06.2024. | 13:00

Nakon Borca, Sarajeva, Veleža, Željezničara….i Zrinjski će u novu sezonu ući sa novim trenerom.

Mostarski klub je danas saopštio da je sporazumno raskinut ugovor sa glavnim trenerom Željkom Petrovićem.

“S obzirom na činjenicu da je iza gospodina Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, HŠK Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski.

„Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših europskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu, izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

S obzirom na iznad navedeno, HŠK Zrinjski odlučio je novim šefom stručnog štaba imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti ekipu i krenuti u pripreme za novu sezonu, saopšteno je iz Zrinjskog.

Željko Petrović glavnim trenerom Plemića je imenovan 5. januara, službeni debi upisao je u Kup utakmici protiv Slavije (3:0), dok je Zrinjski pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.