Zvezda našla krilo u Izraelu: Stiže reprezentativac Angole za 4.000.000 evra

20.07.2024. | 15:50

Crvena zvezda će njegovim potpisom završiti prelazni rok.

Crvena zvezda je prelazni rok ovog ljeta privela kraju, a kao posljednji djelić slagalice za narednu sezonu preostala je samo pozicija lijevog krila! Nedjeljama se traga za adekvatnim pojačanjem koje može da donese iskorak na evropskoj sceni, a izgleda da su crveno-bijeli sada veoma blizu rješenja!

Kako prenosi Sport Klub, Zvezda će u narednim danima završiti transfer Felisija Milsona (24), reprezentativca Angole, koji trenutno nastupa za Makabi iz Tel Aviva. Krilni napadač osvojio je šampionsku titulu u Izraelu sa svojim klubom i Zvezdi djeluje da je spreman za naredni iskorak u karijeri – zbog čega će morati da ga plati 4.000.000 evra!

Milson je rođen u Luandi, a prije punoljetstva preselio se u Portugal gdje je nastavio svoj fudbalski razvoj. Igrao je za Lekseš, Maritimo i razvojni tim tog kluba, a zatim za Nižnji Novgorod, Ankaraguču i Makabi u kojem je proveo prethodnu sezonu. Na 40 mečeva u dresu tima iz Izraela Felisio Milson upisao je sedam golova i 12 asistencija, a bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu koji je tokom ljeta preuzeo Žarko Lazetić.

Milson je ovog ljeta bio blizu prelaska u AEK, ali je Makabi stopirao taj transfer, pa Zvezda ima priliku da ga angažuje kao jedno od najvećih ljetnih pojačanja za predstojeću sezonu. Felisija bi u Beogradu sačekalo startno mjesto u postavi, ali i veliki izazov da se sa timom preko plej-ofa domogne grupne faze Lige šampiona i tako ispiše najbolju stranicu svoje karijere.

Inače, Milson je dugogodišnji reprezentativac Angole. Prvo je 2017. godine odigrao dva meča za reprezentaciju do 20 godina, a zatim je 2020. godine debitovao za seniorski tim i do sada devet puta predstavljao svoju zemlju uz jedan gol i malu ulogu na Kupu afričkih nacija tokom januara 2024. godine.