utorak, 13 februar 2018 10:16

AMS RS: Zbog snježnih padavina saobraćaj usporen i otežan

Napisano

Na većini putnih pravaca u RS saobraćaj je usporen i otežan zbog intenzivnih snježnih padavina. Kolovozi su zasnježeni , a na području Hercegovine mokri i klizavi. 

Posebno izdvajamo putne pravce: M-18 Sarajevo- Foča (Rogoj),  M-5 Sarajevo – Sokolac  - Vlasenica, M-4 Kotor Vroš – Teslić (Borja), M-15 Mrkonjić Grad- Glamoč ( Mliništa), R-414 Banja Luka- Kneževo –Turbe i  R-411 Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Ekipe putnih službi su na terenu i održavaju sve puteve prohodnim.

Iz Auto-moto saveza RS upozoravaju na poledicu, posebno u višim predjelima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina na opasnost od odrona.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnju prilagođena stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna, saopšteno je iz AMS RS.

FEDERACIJA BiH

Zbog novih padavina i zasniježenog kolovoza, jutros se sporije saobraća na većini puteva u FBiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze preko planinskih prevoja u centralnim, sjevernim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Na putnim pravcima: Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac i Bihać-Izačić, obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila.

Pažnju skrećemo i na putne pravce: Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Prozor. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni, saopšteno je iz AMS RS.

Na putevima u južnim krajevima naše zemlje, kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu.

Pojačan oprez savjetujemo na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Više informacija o stanju na putevima RS i FBiH, te o stanju na graničnim prelazima, možete saznati ovdje...


(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.