četvrtak, 08 novembar 2018 17:08

Na Univerzitetu u Banjaluci promovisano 29 doktora nauka

Napisano

Univerzitet u Banjaluci danas je promovisao 29 doktora nauka, koji su disertacije branili u periodu od novembra prošle do novembra ove godine.


Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da su kandidati doktorirali iz različitih oblasti, te da su njihove doktorske disertacije dijelom publikovane u međunarodnim časopisima.

 

"Univerzitet je ponosan na svoje doktore nauka, koji su dostigli najvišu titulu u akademskoj zajednici", rekao je Gajanin novinarima.

 

Prema njegovim riječima, podaci pokazuju da godišnje na ovom univerzitetu doktorira između 20 i 35 doktora nauka.

 

"Današnji kandidati doktorirali su po starom planu i programu, a u budućnosti nas očekuju doktori nauka koji studiraju po bolonjskom procesu u tri cilusa studija", naveo je Gajanin.

 

Profesor na Pravnom fakultetu u Banjaluci Dijana Zrnić, koja je na Filološkom fakultetu doktorirala iz interdisciplinarne oblasti prava i književnosti, rekla je da se njena tema doktorske disertacije bavi motivom pravde u američkoj književnosti od 17. do 20. vijeka.

 

"Kod nas interdisciplinarnost još nije dovoljno prepoznata niti zastupljena, tako da je ovo bilo osvježenje u naučnom i socio-kulturnom smislu", rekla je Zrnićeva.

 

Zrnićeva je istakla da se za Univerzitet u Banjaluci odlučila zbog kvaliteta predavača, ali i zbog cijene odbrane doktorske disertacije.

 

Izvor:(SRNA)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.