petak, 14 septembar 2018 19:09

Pozivanje na nemire ispred UKC RS ometa normalan proces rada

Napisano

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske saopštio je da svako uznemiravanje i pozivanje na nemire ispred ove zdravstvene ustanove predstavlja ometanje normalnog procesa rada UKC-a, u kojem se svakodnevno ambulantno zbrine više od pet hiljada pacijenata, a bolnički se liječi više od hiljadu pacijenata.

Iz UKC-a naglašavaju da pozivi politički angažovanih pojedinaca i njihovo već treće ometanje procesa rada, ulasci i nedozvoljeno snimanje u UKC-u jasno govore o želji i namjeri da se na lažima i obmanama gradi imidž revolucionara i politička kampanja.

 

"Istovremeno, iza zatvorenih vrata naše ustanove borci za ljudske živote, daleko od očiju javnosti kako i dolikuje, rade svoj posao časno i pošteno 24 časa svaki dan, 365 dana u godini", navedeno je u saopštenju UKC-a.

 

Reagujući na najnovije pozive medijima kandidata PDP-a za odbornika u Narodnoj skupštini Draška Stanivukovića, da ispred zgrade porodilišta snimaju radnicu UKC-a koja je govorila o neuplaćenim doprinosima u ovoj ustanovi, iz UKC-a navode da svako narušavanje javnog reda i mira vuče za sobom pravne posljedice po lica koja ih tendenciozno vrše ispred najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

 

"Kao što je javnost već upoznata, plate sa porezima i doprinosima svim radnicima UKC-a se uplaćuju redovno od prvog dana preuzimanja dužnosti direktora UKC-a Vlade Đajića", ističe se u saopštenju.

 

Iz UKC-a napominju da se javno iznošenje netačnih informacija u vezi sa gore navednim smatra prekršenom radnom obavezom.

 

"Takođe, javno istupanje zaposlenih u toku radnog vremena, na radnom mjestu bez prethodnog odobrenja ustanove je kršenje propisa i povreda radne obaveze, te će protiv istih biti pokrenute diciplinske mjere u skladu sa Zakonom o radu", dodaje se u saopštenju, prenosi portal Alternativne televizije.

 

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.