subota, 27 januar 2018 00:25

Stipendije za 46 studenata u inostranstvu (rang liste)

Napisano

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dodijeliće 46 stipendija studentima iz Republike Srpske koji studiraju u inostranstvu.

Komisija za dodjelu stipendija je predložila da se za studente I ciklusa studija u inostranstvu dodijeli 19 stipendija, za studente II ciklusa studija pet stipendija i za studente III ciklusa studija 22 stipendije.

Budžetom Republike Srpske planiran je iznos od 191.000 maraka za stipendiranje studenata studija u inostranstvu. Visina stipendije za studente prvog ciklusa studija je 2.100 maraka, drugog ciklusa studija 2.600 maraka, a trećeg ciklusa studija 3.100 maraka po studentu. Stipendija se isplaćuje jednokratno.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2017. godinu  prijavilo se 95 studenata. Uslove konkursa nije ispunilo 49 studenta.

Potpisivanje ugovora sa studentima kojima je dodijeljena stipendija za studij u inostranstvu obaviće se u utorak i srijedu, 30. i 31. januara 2018. godine, od 9.00 do 16.00 časova u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (Trg Republike Srpske 1, lamela A, četvrti sprat, kancelarija 30).

Pogledajte konačna lista stipendista:

(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.