sreda, 05 decembar 2018 10:54

Goran Bilčar tvrdi da nije kriv za ubistvo Bojana Milovanovića

Napisano

Goran Bilčar je u Okružnom sudu u Banjaluci negirao krivicu za ubistvo Bojana Milovanovića iz Korazarske Dubice, koje se desilo u centru Banjaluke.

Potvrdio je ovo i njegov advokat Branko Ristić, koji je pojasnio da će u narednom periodu biti zakazan početak suđenja.

 

Optužnica banjalučkog tužilaštva tereti Bilčara da je 18. oktobra u jutarnjim časovima, kod parka Kupusište, ubodom šrafcigera u glavu ubio Milovanovića.

 

Na pitanje sudije da li je kriv za ubistvo, Bilčar je u sudu izjavio da nije.

 

Krivicu su negirali i Marko Mihajlović, koji je bio u društvu Bilčara, te Milovanovićevi prijatelji – Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija iz Kozarske Dubice. Njih optužnica tereti za učestvovanje u tuči.

 

Prema saznanjima Srpskainfo, Bilčar će u narednom periodu najvjerovatnije pregovarati sa tužilaštvom oko priznanja krivice za ubistvo.

 

Optužnica

 

U optužnici se  navodi da je 18. oktobra u periodu između 2.40 i 3.20, u pekari „Marčelo” u Banjaluci, došlo do verbalnog sukoba između Bilčara, Mihajlovića i N. V.  sa jedne, te Milovanovića, i Borovčanina sa druge strane. Zatim su Milovanović i Borovčanin sa još dva druga izašli iz pekare i sjeli u vozilo „fiat“ kojim je upravljao Đenadija.

 

– Uputili su se niz ulicu Nikole Pašića, gdje je Đenadija, na raskrsnici sa ulicom Vojvode Radomira Putnika, okrenuo vozilo i vratio se prema pomenutoj pekari. Tu su vidjeli Bilčara i Mihajlovića kako izlaze iz pekare i sjedaju u svoj automobil BMW – navodi se u optužnici.

 

Poslije toga, Đenadija je na prvoj raskrsnici sa Jevreskom ulicom okrenuo vozilo i ponovo krenuo pema pekari.

 

– Tu su obišli BMW, u kojem su bili Bilčar i Mihajlović, a koji su vozilom krenuli za njima. Nakon toga Đenadija je “fiat” zaustavio na parking mjesto, a pored njega je stao i BMW. Tada su svi izašli iz vozila i dolazi do fizičkog obračuna između njih – pojašnjeno je u optužnici.

 

Bijeg

 

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

 

– Bilčar je zatim iz gepeka uzeo šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, usljed čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

 

Zatim ga je drugi put ubo u sljepočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio “povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane”.

 

– Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

 

Nakon ubistva, Goran Bilčar i Marko Mihajlović su pobjegli, ali uz pomoć snimaka sa bezbjednosnih kamera u pekari oni su identifikovani i privedeni. Bilčar je tokom ispitivanja tvrdio da nije znao da je ubio Bojana Milovanovća.

 

Tuča

U vrijeme dok je trajao obračun između Gorana Bilčara i Bojana Milovanovića trajala je i tuča između njihovih drugova.

Tu je bio sukob između Mihajlovića sa jedne, te Borovčanina i Đenadije s druge strane. U tom sukobu oni su se udarali rukama, a Mihajlović je zadobio laku povredu lijevog ramenog zgloba.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.