ponedeljak, 05 novembar 2018 19:35

Garancija za dio auto-puta kroz Republiku Srpsku vrijedna 70 miliona evra

Napisano

Savjet ministara dao je danas garanciju od 70 miliona evra na kredit za dio auto-puta u Republici Srpskoj na području Doboja, a sredstva su namijenjena za izgradnju glavne trase auto-puta na Koridoru "Pet ce", i to dionice od petlje "Јohovac" /Tovira/ do petlje "Rudanka" /Kostajnica/.

Izgradnjom planirane dionice auto-puta Banjaluka-Doboj omogućava se povezivanje evropskog pravca Gradiška-Banjaluka-Mrkonjić Grad-Livno-Split i Koridora "Pet ce" Šamac-Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar-Ploče, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Sve dospjele i neplaćene iznose po ovom zajmu za koje BiH izvrši plaćanja iz Garantnog fonda, BiH će naplatiti od Republike Srpske u skladu sa supsidijarnim ugovorom o garanciji zaključenim u julu.

 

Savjet ministara donio je ovu odluku na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, a riječ je o izdavanju garancije vrijedne 70 miliona evra po ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj - dio jedan, između Јavnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Izvor:(RTRS)


 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.