četvrtak, 13 septembar 2018 20:05

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi

Napisano

Potpisali smo poseban kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi, pohvalili su se danas u Sindikatu lokalne samouprave, uprave i javnih službi u Savezu sindikata. 

Predsjednik tog sindikata Branko Zelenović kaže da će se izmjenama u kolektivnom ugovoru omogućiti povećanje plata zaposlenima.

 

Kolektivni ugovor rezultat je naših pregovora, odgovaraju u Konfederaciji sindikata. Tvrde i da su jedini reprezentativan sindikat. Tako je nastala nova rasprava na relaciji Savez - Konfederacija.

 

"Mi smo juče potpisali kolektivni ugovor, odnosno izmjene posebnog kolektivnog ugovora sa ministartstvom lokalne samouprave. To su bile tehničke izmjene u smislu da se omogući zaposlenima u lokalnoj samoupravi povećanje plata za onih 30 KM kao što je omogućeno Zakonom o radu", kaže Branko Zelenović, predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi u Savezu sindikata RS.

 

Hvale se i da su prije nedelju dana postali reprezentativni. U Konfederaciji tvrde da stvari nisu najjasnije. Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave i lokalne samouprave uvjerava da je, u vrijeme potpisivanja ugovora, samo njegov sindikat bio reprezentativan. Najviše mu smeta što se, kako kaže, u Savezu sindikata kite tuđim perjem.

 

"Mi smo mjesec i po dana pregovarali sa njima, i to je rezultat našeg pregovora. Mi smo objavili na našem sajtu sve i ja njih sad pitam šta su oni potpisali. Potpisali su ono što smo mi mjesec i po dana pregovarali da bi dostigli povećanje za naše radnike", kaže Božo Marić.

 

Imamo jednaku reprezentativnost kao i oni, pa Ministarastvo lokalne samouprave mora da pregovara i sa nama, odgovaraju u Savezu sindikata. U Minsitarstvu uprave i lokalne samouprave potvrđuju da su potpisali izmjene kolektivnog ugovora i sa jednima i sa drugima.

 

Izmjene podrazumevaju povećanje koeficijenta, koji će omogućiti povećanje plata.

 

Izvor:(ATV)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.