subota, 07 april 2018 21:31

VIDEO - Koja bi poznata niskotarifna kompanija trebalo da leti sa banjalučkog aerodroma

Napisano

Banjalučki aerodrom pregovara o uspostavljanju novih letova s najpovoljnijom, napopularnijom i jednom od najvećih niskobudžetnih kompanija u svijetu. Potvrda i detalji stižu do kraja aprila, a prvi letovi kreću na jesen.

Kako saznajemo, za početak su u pitanju dvije destinacije koje su u ponudi te kompanije i u regionu, a koje će biti izabrane iz ukupne ponude koja nije mala.

“Dok zvanično ne potpišemo ugovor nećemo detalje otkrivati zbog toga što smo tako dogovorili. Otprilike za 15 dana će se znati svi detalji”, rekao je ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Neđo Trninić.

Kad su izabrali opciju niskobudžetne kompanije, nova uprava aerodroma je tražila da ide na najbolju varijantu, a naši izvori kažu da je misteriozna lou-kost kompanija upravo to. Vode se pregovori, nije lako, ali postoje velike šanse da se sklopi posao. Kako saznajemo, niskobudžetna kompanija sarađuje s kompanijama u regionu – što nam je u SMS poruci nedavno potvrdila i nova uprava.

“Ja vas potpuno razumijem i zbog toga ću vam potvrditi da ta kompanija radi u regionu. Evo, ako sam bar malo pomogao biće mi drago”, napisao je u SMS poruci v.d. direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević.

I tuzlanski aerodrom sarađuje s niskobudžetnom kompanijom, a samo za prošlu godinu imao je 535 hiljada putnika. Tuzla u ovom trenutku ima oko 15 destinacija. Ambicije Banjaluke su veće od tuzlanske statistike, a opravdane su boljom geografskom pozicijom i širom populacijom od tuzlanske regije, ali i daleko kvalitetnijom aerodromskom strukturom od Tuzle.

Sa turističkim agencijama pregovara se za još dvije destinacije. Ministar kaže, od ljeta bi lako moglo da se desi da se iz Banjaluke leti za Antaliju, pa i na crnogorsko primorje.

Dok se pregovori ne završe, Banjalučani će letjeti za Begrad i nazad. U februaru je tom linijom prevezeno 717 putnika

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.