Članci poređani po datumu: januar 2018

Američki lider Donald Tramp se već treću godinu zaredom nalazi na listi kandidata koji pretenduju na Nobelovu nagradu za mir, saopštio je direktor norveškog Instituta za istraživanje problema mira Henrik Urdal za „Netavisen“.

Objavljeno u Region-Svijet
četvrtak, 01 februar 2018 00:18

Interpol objavio listu boraca DAEŠ-a u Italiji

Interpol je objavio spisak 50 osoba za koje se sumnja da su borci DAEŠ-a, a koji su nedavno brodom stigli u Italiju i za koje se veruje da žele da se domognu drugih evropskih država.

Objavljeno u Region-Svijet

Predstavnički dom usvojio je večeras, u prvom čitanju i u skraćenom postupku, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama kojim je predviđeno uvođenje jedinstvenog broja 112 na nivou BiH za hitne situacije.

Objavljeno u RS i FBiH

Okružni sud u Banjaluci izrekao presudu za zlostavljanje 11-godišnje djevojčice. Četrdesetrogodišnjak, inače stric djeteta, osuđen zbog polnog nasilja.

Objavljeno u Hronika

Republika Srpska i BiH prednjače u Evropi po stopi obolijevanja od raka grlića materice, a ova opaka bolest najčešće pogađa žene u životnoj dobi između 30 i 40 godina starosti, istakli su danas predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Objavljeno u Porodica i Zdravlje

Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH saopštila je danas da je 16. januara primila žalbu predstavnika roditelja djece koja pohađaju osnovne škole Liplje, Snagovo, Divič, Kamenica, Kula Grad i Križevići u kojoj se navodi da "povratnička djeca u Zvorniku ne mogu izučavati bosanski jezik, odnosno da im se osporava pravo na naziv jezika".

Objavljeno u Društvo

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru uputio Dom naroda, a čiji je predlagač bio Hrvatski narodni sabor, kao ni Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, predlagača poslanika iz SDA.

Objavljeno u RS i FBiH

BANJA LUKA - Repertoar banjalučkog bioskopa Cineplexx Palas za period od 01. do 07. februara 2018. godine,.. Repertoar se mijenja svakog četvrtka, a informacije i rezervacije na telefon 051/217-409.

Objavljeno u Muzika i Film

BANJA LUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži iz Elektrokrajine su za četvrtak 01. februar najavili nova privremena isključenja sa elektromreže.

Objavljeno u Banjaluka

Skupština grada Banja Luka usvojila je danas, na 19. sjednici, set odluka o rješavanju pitanja grijanja u Banjoj Luci. Usvojena je odluka o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, potom odluka o tarifnom sistemu, te odluka o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti.

Objavljeno u Banjaluka
Strana 1 od 7