četvrtak, 13 septembar 2018 23:00

Đukanović: SPC je udarna pesnica velike Srbije i imperijalne Rusije na Balkanu

Napisano

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović ocijenio je večeras da dolazi do obnove medijsko-političke ofanzive iz Srbije prema Crnoj Gori, nalik onoj iz devedesetih godina, a da za to postoje dva razloga.

„Logično je da danas, 25 godina kasnije, ne pokazujemo nesigurnost na provokacije koje dolaze sa nekih adresa koje imaju vijekovne pretenzije na crnogorsku nezavisnost. Crna Gora oseća da je izgradila imunitet da može bez velikog problema da odbije takve atake, bilo da oni dolaze sa nekih adresa iz regiona ili iz Moskve“, rekao je Đukanović.

 

Prema njegovim riječima, prvi razlog za to je unutrašnji politički život u Srbiji, a drugi je crnogorski.

 

„Prvi razlog je unutrašnji politički život u Srbiji koji je dominantno obilježen posljednjom fazom pregovora između Srbije i Kosova, gde se svi zajedno približavamo formalizaciji nečega što se suštinski dogodilo 1999. tokom onog zaludnog rata koji je Milošević poveo protiv međunarodne zajednice“, rekao je Đukanović.

 

On je podsjetio i da je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova, kako kaže, uvažavajući realnost.

 

„Pokušavao sam u razgovorima i sa Tadićem i Vučićem da im kažem da ne smatram racionalnim da vode ratove koji su neki drugi izgubili. Ono što ne razumijem je da Srbija, kroz djelovanje svoje medijske scene i dijela političara, otvara neke druge frontove u regionu da bi relativizovala to pitanje, ili na neki način ublažila fokus javnosti Srbije prema pitanju Kosova“, kaže Đukanović.

 

Drugi razlog je izvorno crnogorski, kazao je Đukanović i naveo da se lideri prosrpskih političkih partija u Crnoj Gori uporno trude da osujete Srbe da postanu dio crnogorskih državnih institucija.

 

„Ja ne vidim da su Srbi na bilo koji način ugroženi i mislim da Crna Gora ima izraženi senzibilitet za pripadnike bilo koje vjere i nacije u našoj državi“, rekao je on.

 

Izvor:(Sputnik)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.