nedelja, 20 maj 2018 19:16

Izetbegović sa mitinga u "Zetri": Bošnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu

Napisano
Foto: A. DURGUT / Dnevni avaz Foto: A. DURGUT / Dnevni avaz

Na skupu u Zetri, nakon intoniranja himni BIH i turske okupljenim pristalicama obratio se Bakir Izetbegović.  

“Dragi prijatelji iz Turske i BiH i dobro došli, drago mi je vidjeti izmijješane zastave BiH i Turske. Dugo smo mi zajedno i dobro smo živjeli zajedno i dobro smo se borili zajedno. Bošnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu. Kroz istoriju sudbina nam je nam je bila slična. Pokušali su Turke i Bošnjake da odvoje od njihove vjere. Mi Bošnjaci smo imali Aliju Izetbegovića i ne možete objasniti kako smo uspjeli da se odbranimo samo božjom intervencijom i voljom “, rekao je Izetbegović.

"Danas ne možete objasniti kako Turska uspijeva da nosi ovakvo breme i težinu. Toliko neprijatelja unutar sebe, na svojim granicama, sa milionima izbjeglica o kojima skrbi kao o svom domaćem stanovništvu, Turska ne da se nosi s tim, nego dalje napreduje. Zato što vi sada imate čovjeka kojeg vam je Bog poslao, a ime mu je Redžep Tajiip Erdogan. Kad vam Bog takvog čovjeka pošalje imate obavezu da ga pomognete, da budete na pravoj strani, da prevagne prava strana. Malo nedostaje da prava strana prevagne, to su vaši glasovi Turaka iz Evrope. Budite uz svoga lidera, budite uz Tursku, budite uz pobjedu“, zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na kongresu UETD učestvovuju članovi iz Njemačke, Austrije, Belgije, BiH, Danske, Finske, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Švedske, Švajcarske, Italije, Mađarske, Makedonije, Norveške i Češke.


Izvor:(Nezavisne novine)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.