nedelja, 11 februar 2018 21:59

Sutra nastavak sjednice Narodne skupštine RS

Napisano

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra redovnu sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije, po hitnom postupku.

Poslanici bi trebalo da po hitnom postupku raspravljaju i o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po Projektu izgradnje auto–puta Banjaluka - Doboj, kao i o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po Projektu restrukturisanja Željeznica Republike Srpske.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2018. godini, po hitnom postupku, najavljeno je iz Narodne skupštine.

Na dnevnom redu nastavka 23. redove sjednice parlamenta Srpske, čiji je prvi dio okončan 8. februara, su i prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, zakona o gasu, zakona o stranim ulaganjima, zakona o banjama i Prijedlog zakona o hemikalijama, prenose Nezavisne novine.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.

Pred poslanicima će se naći i nacrti zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske, o zaštiti žrtava ratne torture, te o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela, kao i više nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona, informacija, strategija i izvještaja.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(BL PORTAL)

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.