Odštampajte ovu stranicu
nedelja, 15 april 2018 20:47

VIDEO - Dodik ponovo odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD

Napisano

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se nije rukovao sa američkom ambasadorkom u BiH, Maurin Kormak, koja je prisustvovala komemoraciji u Donjoj Gradini na bosansko-hercegovačkoj obali Save.

O Dodikovom odbijanju da pruži ruku Komrakovoj, hrvatski mediji su izvestili kao o incidentu i neprimjerenom ponašanju predsednika Republike Srpske.

Podsjećaju da je Dodik i prošle godine učinio isto.

Inače, Dodik je na "crnoj listi" američkog ministarstva finansija jer je označen kao osoba koja preti miru i sigurnosti BiH, ugrožavajući sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

Video: Arhiva / Faktor.ba

Podsjeća se i da je Kormakova ranije ove sedmice u intervjuju za TV N1 rekla da Dodik "nije partner" SAD u BiH, jer dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.

Današnje odbijanje da joj pruži ruku, Kormakova je prokomentarisala konstatacijom da je ne zanima "ko se s kim rukovao", jer je u Donju Gradinu stigla zbog odavanja počasti žrtvama, a ne zbog sadašnjih političara.

"Ovaj koncentracioni logor nas podsjeća na užasna zlodela koja su počinjena za vreme Drugog svjetskog rata i na fašizam koji je sve to prouzrokovao i zbog čega se celi svet zgražao", kazala je Kormakova.

 

Izvor:(EuroBlic)