petak, 10 avgust 2018 16:19

Vranješ: Govedarica je rizik koji Srpska ne smije da preuzme

Napisano

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci Aleksandar Vranješ istakao je da su predstojeći izbori specifični u odnosu na prethodne, prije svega, zbog činjenice da kandidat Saveza za promjene za funkciju predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica "pokazuje zabrinjavajuće neznanje o ustavnom uređenju Srpske".

"Sinoćnji medijski nastup Vukote Govedarice, njegova tvrdnja da će kao predsjednik 'izražavati jedinstvo političkih partija' i 'sastaviti vladu' govori u prilog činjenici da je on zapravo rizik koji Srpska ne smije da preuzme. U ovom trenutku teško je procijeniti da li bi detaljno izučavanje Ustava moglo biti od pomoći, s obzirom da je do početka kampanje ostalo manje od mjesec dana, a da se za obavljanje ovako odgovorne funkcije traži njegovo suštinsko razumijevanje", ocijenio je Vranješ.

 

Јasno je, kaže on, da je za predsjednika Republike potrebno više od naučenih fraza i populističke priče.

 

"Potrebni su znanje, iskustvo i djela. Govedarica trenutno ne ispunjava ni jedan od ovih uslova, mada ne isključujem da kao čovjek koji je u ratnom periodu uspio da 'zamrzne' biologiju i koji, mora se priznati, lijepo pjeva epske narodne pjesme, u nekoj doglednoj budućnosti u svoj politički arsenal uvrsti i ove sposobnosti", rekao je Vranješ.

 

On je naglasio da "Republika Srpska nema vremena da gubi na neiskusne ljude koji pored silne želje da vladaju, nemaju niti jedan profesionalni rezulatat, niti jedno mjerljivo iskustvo, ništa što bi ulilo povjerenje da ta osoba može da stvori neki progres".

 

Izvor:(SRNA / RTRS)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.